Întrebari frecvente | PayPoint

Instruire comerciant.

Campania de informare și consultare a comercianților instruire comerciant atitudine - Oferă consumatorilor încrede Campania de informare și consultare a comercianților "Ia atitudine - Oferă consumatorilor încredere în tine!

cu ce se poate face bani ușor

Ministerul Economiei a decis - în scopul de protejare instruire comerciant drepturilor consumatorilor - să încerce noi metode de abordare a problemelor apărute - nu prin constrângeri, ci prin informare și instruire. În acest context, Ministerul Economiei a lansat campania de informare și consiliere a comercianților din cadrul piețelor cu titlul "Ia atitudine - Oferă consumatorilor încredere în tine!

Campania de informare și instruire a comercianților s-a desfășurat în 9 piețe comerciale din municipiul Chișinău și din centrele raionale ale țării în perioada 12 - 30 septembrieprin colaborarea între Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Institutul Naţional de Metrologie, cît și administrațiile piețelor și administrațiile publice locale.

Comercianții consiliați au enunțat un șir de obstacole în activitatea de comerț desfășurată, instruire comerciant îi împiedică să respecte regulile de utilizare corectă a mijloacelor de măsurare a masei în incinta piețelor.

Instruire practica - Fabrica de paine

Printre cele mai frecvente sunt cheltuielile suplimentare pe care trebuie să le suporte pentru a verifica metrologic mijloacele de măsurare. Majoritatea comercianților procură cîntare din străinătate Ucraina, Rusia cu un preț redus. Aceste mijloacele de măsurare nu sunt introduse în Registrul de stat al mijloacelor de măsurare, nici verificate, prin urmare și costul lor este de cîteva ori mai mic.

opțiuni morar

Totodată menționăm faptul că utilizarea aparatelor de cîntărit ilegale sau neverificate metrologic denotă nu doar faptul că este încălcată legislația Republicii Moldova, dar și pun la îndoială rezultatele măsurările efectuate. De asemenea, numărul mare al cîntarelor cu neconformități întîlnite în piețe aparțineau persoanelor fizice.

cum să faci bani online pentru minori

Comercianților le-au fost explicate consecinţele acestor neconformităţi şi au fost îndemnaţi să se conformeze într-un termen cît mai scurt. În cadrul vizitelor,au fost diseminate peste de materiale informative pentru consumatori, cît și pentru agenții economici. În final, comercianții și-au manifestat dorința de a mai fi organizate asemenea campanii de informare și instruire căci îi ajută să înțeleagă mai bine aplicarea corectă a prevederilor legale privind domeniul de activitate pe care îl practică.

în ce constă prețul opțiunii