Banci si asigurari

Semnal comercial, Năsui, semnal de alarmă: Ţineţi-vă bine! Deficitul comercial al României a crescut cu 33.2%

Conținutul

  Sari la navigare Sari la căutare Un radiosemnal poate fi purtat de undele de radio modulat în amplitudine AM sau în frecvență FM. Modulație în frecvență FM este un sistem de transmisie radio în care unda purtătoare este modulată astfel încât frecvența sa variază în funcție de semnalul audio transmis.

  oameni care au câștigat bani foarte repede

  În modulația în frecvență FMspre deosebire de modulația în amplitudine AMamplitudinea undei purtătoare este menținută constantă, dar frecvența ei este modificată în conformitate cu variațiile semnalului audio transmis.

  Primul sistem viabil de comunicare radio prin modulația în frecvență a fost descris de inventatorul american Edwin Howard Armstrong în Cel mai important dintre aceste avantaje este că un sistem FM are o mai mare independență față de perturbarea electromagnetică și electricitatea statică.

  opțiunea de pornire

  Diverse perturbări electrice, de ex. Un receptor FM bine conceput nu este sensibil la semnal comercial de perturbări atunci când este reglat la un semnal FM suficient de puternic. În cele din urmă, posturile semnal comercial radio FM pot opera în benzi de foarte înaltă frecvență semnal comercial de posturile AM; posturilor de radio FM comerciale le sunt alocate frecvențe cuprinse între 88 și Mhz.

  Gama de transmisie în aceste benzi de frecvențe este limitată, astfel încât stațiile care funcționează cu aceeași frecvență pot fi amplasate la câteva sute de kilometri una față de alta, fără interferențe reciproce. Aceste caracteristici, împreună cu costul relativ scăzut al echipamentelor pentru stațiile de radiodifuziune FM, au dus la o creștere rapidă a lor în anii de după al doilea război mondial.

  În decurs de trei ani de la sfârșitul războiului, de posturi de radio FM licențiate difuzau în Statele Unite și până la sfârșitul anilor 80 existau peste Tendințe similare au avut loc în Marea Britanie și în alte țări.

  Din cauza aglomerării în banda de difuzare AM și a incapacității receptoarelor AM standard de a elimina radioparaziții, fidelitatea față de ele a scăzut.

  Main article: Function generator A function generator is a device which produces simple repetitive waveforms. Such devices contain an electronic oscillatora circuit that is capable of creating a repetitive waveform. Modern devices may use digital signal processing to synthesize waveforms, followed by a digital to analog converteror DAC, to produce an analog output. The most common waveform is a sine wavebut sawtoothstep pulsesquareand triangular waveform oscillators are commonly available as are arbitrary waveform generators AWGs.

  Stațiile de radiodifuziune FM nu au aceste dezavantaje și de aceea pot fi utilizate pentru a transmite o muzică care reproduce performanțele originale cu un mare grad de fidelitate, care nu poate fi atins pe benzile AM.

  Stațiile FM sunt mai bine adaptate decât cele AM pentru transmiterea semnal comercial stereo, semnalelor audio pentru programele de televiziune și a semnal comercial telefonice interurbane de lungă distanță prin radiorelee.

  Radiodifuziunea stereofonică FM a captivat un număr mai mare de ascultători a muzicii populare și clasice, astfel încât posturile de radio FM comerciale au atras o audiență mai mare decât posturile AM.

  care este garanția opțiunii